Felkészítés az informatika érettségire

Diplomás informatika tanárként több éves iskolai és magánoktatási tapasztalattal vállalok emelt- és közép szintű informatika érettségire történő felkészítést.

Az informatika érettségire történő felkészülés leghatékonyabb módjának az informatika magánórákat tartom. A magánórák nagy előnye, hogy tanárként csak rád kell koncentrálnom, tehát a teljes figyelmet te kapod meg, szemben egy csoportos oktatással, ahol egyszerre többekre kell tekintettel lenni.

Az informatika magánórák teljes mértékben személyre szabottak, az előzetes tudásodnak, gondolkodásodnak, haladási ütemednek megfelelő az órák szervezése, témája. Egy magánórán nem lehet lemaradni, vagy unatkozva várni a többiekre, hiszen ilyenkor tanárként csak Veled foglalkozok. A haladási ütem, az órák szükséges száma, a te tudásodtól és képességeidtől függ.

Az informatika érettségire felkészítő magánóráim gyakorlat orientáltak. Ez azt jelenti, hogy a szükséges általános elméleti tudáson kívül az érettségire felkészítő gyakorlatokat végzünk. Fontosnak tartom, hogy minden olyan problémával találkozzunk, ami a korábbi évek informatika érettségi feladatai között előfordult.

Több éves érettségire felkészítő és érettségiztető tanári gyakorlatom alatt megismerhettem az informatika érettségi feladatok logikáját, a az érettségi dolgozatok javításának tapasztalatait. Az itt szerzett tapasztalataimat nagyon szívesen megosztom Veled. Az informatika érettségi sikeres letételéhez szükséges tudáson kívül megtudhatod az eredményes vizsgázás "trükkjeit" is:

  • Mire érdemes figyelni a feladatok megoldása során?
  • Mik az érettségizők tipikus hibái?
  • Hogyan lehet könnyen pontokat szerezni az érettségi feladatokban?
  • Hogyan lehet véletlenül pontokat veszíteni?
  • Hogyan érdemes beosztani az idődet a gyakorlati feladaton?
  • Mire érdemes figyelni a szóbelin?
  • Hogyan kell felépíteni egy szóbeli feleletet?
  • stb

Jelenleg főállású informatika tanárként dolgozom, így informatika magánórákat hétköznap délután-este, valamint hétvégeken tudok vállalni, XIV. kerületi lakásomban, a Keleti Pályaudvar közelében, a 7-es busz vonalán.

Magánórák tekintetében a 2*45 perces órákat tartom hatékonynak. ennyi idő alatt jobban el tudsz mélyedni egy témakörben, de még nem túl hosszú ahhoz, hogy elfáradj. Az óradíjam 45 percre 3000 Ft.

Ha úgy gondolod, hogy szeretnél velem felkészülni a közép- vagy emelt szintű informatika érettségire, akkor keress meg elérhetőségeim egyikén.

Pirisi Zoltán
06-70-244-65-45
pirisi.zoltan@gmail.com